Djurkul

Aktivitetskvällar med Djurkul
Tycker du om djur?
Vill du veta mer om hur det går till på en bondgård?
Vill du lära dig nya saker och få nya vänner med samma intresse?

Då är Djurkul något för dig!

Vad?
Deltagarna i Djurkul träffas en gång i veckan och får tillsammans med sina ledare utforska allt som gården har att erbjuda.
Vi kommer framför allt att sköta om och mysa med alla djur och varje gång väljer vi ett särskilt djur att lära oss lite mer om.
Förutom djuren kommer vi även att lära oss lite om ridning, hästkörning, och leka lekar tillsammans - allt med utgångspunkt i gården och dess djur.
Varje gång finns det möjlighet att känna, fråga, lära och ifrågasätta.

En Djurkul-kväll kan se ut ungefär på följande vis:
16:30 Upphämtning i Skavlöten med häst och vagn
16:45 Framme på Rönninge By sköter vi om alla gårdens små djur; getter, grisar, kaniner, höns och katter.
17:45 Vi sätter oss ner och myser med något djur medan vi lär oss lite mer om dem. Vi tar reda på vad de äter, vad djurfamiljen heter, varför vi har dem och mycket mer.
18:15 Alla samlas på vagnen för att åka tillbaka till Skavlöten.
När all har fått en hästintroduktion kommer vi även ha hästar med oss tillbaka så att alla får prova på att rida eller köra häst och vagn.
18:30 Alla barn är tillbaka i Skavlöten igen och är redo att hämtas av sina föräldrar!


Var?
Alla barnen hämtas klockan 16:30 i Skavlöten (stora parkeringen, Skavlötens motionsgård) med häst och vagn alternativt traktor och vagn. Sedan kör vi vidare till Rönninge By.
På Rönninge By finns det över 100 djur av olika sorter. Vi har både kor, får, grisar, hästar, getter, höns, kaniner, katter och en liten gårdshund. Under en termin på Djurkul kommer du få chans att träffa alla dessa djur!
En verklig möjlighet att komma alla djuren nära och lära sig mer om dem.


För vem?
Verksamheten är riktad till barn från 6 år. Det går bra att skicka in en anmälan även för yngre barn, så placeras de i kö tills de är tillräckligt gamla.


Vad kostar det?
En aktivitetskväll kostar 350 kr per gång per barn.

När?
Vi bedriver verksamhet en kväll i veckan. För närvarande är verksamheten förlagd på torsdagar 16:30-18:30.
Djurkul delar upp aktivitetskvällarna i vår- och hösttermin, där vårterminen pågår från mitten av mars - mitten av juni, och höstterminen från mitten av augusti till slutet av november.

Vårterminen 2017
v 11 (16/3) - v 24 (15/6), 14 ggr.

Betalningsvillkor
Betalning sker i förskott för en hel termin (ca 15 ggr).
Uppsägning ska ske senast 4 veckor före kommande termin.
Slutar man under en period är avgiften förverkad, inga återbetalningar görs.


Försäkringsfrågor
Täbyungdomar är normalt sett olycksfallsförsäkrade dygnet runt via en kommunal kollektivfösäkring. Djurkul (Mäler i Täby AB) tar ej ansvar för detta.
Vi rekommenderar att barnen också är försäkrade utöver detta, exempelvis via en hemförsäkring som täcker ridning och andra hästaktiviteter.
Mäler i Täby AB har försäkrat alla lägerdeltagare genom en kollektiv olycksfallsförsäkring via Länsförsäkringar, som gäller under tiden de vistas på gården.
Villkoren för den kollektiva olycksfallsförsäkringen kan ni hitta här (ni länkas vidare till Länsförsäkringars hemsida).

Samarbetspartners
Vi hyr djur och lokaler av Djur och Fritid, som arrenderar Rönninge By av Täby kommun.